Friday, May 22, 2009

ELMALI BALLI KEK

Arkadaslar merhaba



Bugun sizlere Elmali Balli kek tarifimi veriyorum umuyorum dener ve begenirsiniz. Gecen hafta kuzenim butun aileyi çaya davet etmisti o kadar guzel ve ceşitli bir masa hazirlamişki hepimizde hayran kaldik. Çeşit coktu ve ben bu guzel masanin bol bol resmini cektim blogumda yayinlamak uzere. İşte sizlere o masadan bir kac resim.







Elmalı Ballı Kek Tarifimiz:
Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardagı seker
1.5 su bardagı yogurt
200 gr tereyag ( 1 cay bardagı)
2 kabartma tozu , vanilya
1 tatlı kasıgı tarçın
2.5 su bardagı un
Kekin uzerine dosemek için:
3 orta boy elma
5 corba kaşigi bal
5 corba kasigi ezilmis fındık yada ceviz
Yapilişi:
Yumurtalar ve şeker beyazlayana kadar cirpiliyor. Erittigimiz tereyag ile diger malzemeleri ekliyoruz ve karistiriyoruz hamur kıvama gelene kadar. Hamuru yaglanmiş tepsiye dokuyoruz.
Soyulmuş ve dilimlenmiş elmalari hamurun uzerine diziyoruz. Bal ve ezilmiş fındık en ustune dokuluyor. 170 derecede 50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun arkadaslar.








5 comments:

Sezen said...

Vallahi annecigim karnimiz tok olmasina ragmen ekrana bakarken yeniden acikti. Tum emegi gecenlerin ellerine saglik. Resimdeki diger guzel seylerinde tarifini verecekmisin?:) Elmali balli keki de kolesterolumuz duser dusmez deneyecegim :) Ellerine saglik.
Dolmacigiminda yeni resimlerini bekliyoruz. Mucuks.

Unknown said...

Anne ya boyle guzel pasta borek resimleri koyma gozunu seviyim, yemeyeli kac ay oluyor. O renkli yuvarklak seyler ne? Cok guzel gorunuyorlar. Bide kim yapti butun bunlari? Kimin evi orasi pek taniyamadim. Yapanlarin ellerine saglik, tadanlarada afiyet olsun! Dolmaya opucukler..

Unknown said...

arkadaşım ne güzel mamalar var orda öyle yapanların ellerine sağlık...

NuR said...

Sevgili Aslı, müthiş bir masa, afiyet olsun:) Kendini çok özlettin, nasılsın, dolma nasıl?
Sevgiyle kal

Anonymous said...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat script[/URL], Don’t feel silly if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or misunderstood ways to produce an income online.

eXTReMe Tracker